top of page

פעילויות שיתופיות- יסודי ב' ירכא

להובלת שינוי וללמידה משמעותית , לצאת מתוך המסגרת ולשלב למידה שיתופית מקוונת בסביבה רב-תרבותית, במסגרת TEC 4SCHOOLS נעשה זאת בביה"ס  היסודי ב' ירכא "אלחדיקה".

 

בישראל פועלת תכנית לשילוב התקשוב בתהליך הלימודי משנת 2004. דבר זה נבע מחשיבות הטכנולוגיה והמחשבים בעידן שלנו.

בית הספר שלנו נכנס לתכנית התקשוב והתחיל לשלב את המחשב בכיתות כבר 7 שנים.  המטרה המרכזית של תכנית זו  היא לפתח לומדים עצמאיים בעלי מיומנויות המאה ה 21.

התלמידים לומדים:

אודות כלים ותוכנות ומשתמשים בהם לצרכים שונים.

שימוש נכון ונבון באתרים.

למידה מרחוק דרך אתר בית הספר

הכנת תוצרים והעלאתם לאתר בית הספר

השתתפות בפרויקטים מתוקשבים עם לומדים אחרים.

 

השנה בית הספר שלנו משתתף בשני פרויקטים שיתופיים :

  • להכיר את האחר (בית ספר אפק – קיבוץ אפק)

בפרויקט הזה משתתפים תלמידי כיתות ה' ועובדים עם תלמידים מבית ספר אפק דרך אתר משותף שבנינו בתחילת השנה.  הנושא המרכזי של הפרוייקט "מנהגים וחגים".

התלמידים מכינים מאגרי מידע אודות חג ומנהג  (שיטת החקר) ומשתפים את המאגר שלהם עם התלמידים מבית הספר האחר. ובסוף התלמידים נפגשים פנים אל פנים במפגש שיסכם את העבודה שלהם לאורך כל השנה.

  • TEC 4 SCHOOLS    דו קיום ( בית ספר פקיעין – בית ספר רמת גן )

על הפרויקט:

תכנית של אגף טכנולוגיות מידע בשיתוף עם המרכז לטכנולוגיה ורב-תרבותיות מכון מופ"ת–Tec  (להובלת פעילויות שיתופיות של שיח בין קבוצות של מרצים, מורים ותלמידים מתרבויות שונות). הפעילויות מתקיימות בסביבות טכנולוגיות מתקדמות ומתמקדות בנושאי מורשת תוך פיתוח הדרגתי בתחומי התקשורת, רמות חשיבה, כלי תקשוב ורמת שיתופיות.

בית הספר שלנו השתתף בפרויקט הזה כי הוא מאמין בחשיבות השיתופיות והדו-קיום בעידן שלנו.

המטרה העיקרית של הפרויקט הזה הוא לחבר בין תרביות שונות דרך כלים מתוקשבים. נבחר בית ספר יסודי ב מפקיעין (מגזר ערבי), בית ספר עליות – רמת גן (מגזר יהודי) ובית ספרנו (מגזר דרוזי).

נבחרו תלמידים משכבות ה להשתתף בפרויקט משיקולי יכולות ושליטה בשפה העברית. התלמידים שהשתתפו מבית הספר שלנו בעלי מוטיבציה גבוהה וניסיון בפרויקטים מתוקשבים שיתופיים (משתתפים בפרויקט שיתופי ).

התלמידים עבדו ותקשרו ביניהם דרך אתר והכניסה לאתר התבצעה באמצעות שם משתמש וסיסמה לכל תלמיד. התלמידים חולקו ל 12 קבוצות, מכל בית ספר שני תלמידים. כך שכל קבוצה מורכבת מששה תלמידים, משלושת המגזרים יהודי, דרוזי וערבי.

בהתחלה התלמידים הכירו אחד את השני דרך כלי מתוקשב שנקרא lino it כלי שמאפשר הוספת פרטים אישיים על לוח דיגיטאלי משותף. החלק השני של פעילויות ההיכרות נעשה דרך האתר המשותף. כל תלמיד העלה תמונה שמאפיינת אותו לקבוצה שלו ושאר חברי הקבוצה הגיבו או שאלו שאלות לאחרים.

המשימה השנייה עסקה בנושא החגים. כל תלמיד העלה תמונה, כרזה או סרטון לחג שהוא אוהב עם הסבר קצר על החג ובכך שאר חברי הקבוצה למדו על חגים אצל מגזרים אחרים. בנוסף להרבה משימות בנושא חגים ומורשת.

התלמידים נפגשו לראשונה בכלי מתוקשב שנקרא blackboard collaborate  . זה כלי שמאפשר לבצע מפגשים סינכרוניים עם תמונה וקול. התלמידים נפגשו אחרי שהכינו מצגת על בית בספר שלהם, הכפר והתרבות והציגו לבתי הספר האחרים. המפגש הסינכרוני הזה עזר מאוד לקרב יותר את התלמידים ולגבש אותם ביחד לקראת המפגש פנים אל פנים.

המפגש פנים אל פנים התקיים ב1.6 בבית ספר עליות ושם התלמידים נפגשו פנים אל פנים והשתתפו בהרבה פעילויות מגבשות ומעודדות דו-קיום וקבלת האחר.

 בפרויקט הזה משתתפים גם חלק מתלמידי כיתות ה עם שני בתי ספר משני מגזרים שונים: ערבי ויהודי. המטרה של הפרויקט הזה הוא דו קיום והכלה.

 

פרויקט שיתופי

יסודי ב' ירכא

מנהלת: גב' נואל אבו עבלה

רכזת תקשוב: האלה גביש

2014\2015 

 

לחץ על התמונה לכניסה למאגר התמונות

bottom of page